İzleyiciler

27 Ocak 2017 Cuma

Akıl plan yapar, kader gülermiş

Ağustos ayıydı, arkadaşımız F dedi ki, "sömestrde bize gelin, muhabbet ederiz, çocuklar da yarenlik ederler." Aklımıza yattı, planlar yapıldı, 5 anne, 9 çocuk, kış tatili başladığında Kalkan'da buluşmak üzere uçak biletlerimizi aldık.
Zaman yaklaştıkça heyecanlandık, neler yapacağımızı planladıkça çocuklar gibi sabırsızlandık. Derken ocak ayı başlarında Antalya'da tufanlar boranlar kopmaya başladı, aşır yağıştan okullar tatil oldu. Yıllardır yağmayan kar yağdı.
Ankara'da da, İstanbul'da da kar bastırdı, uçuşlar iptal oldu. Biz hop oturup hop kalkmaya başladık.
Sonrasında hava düzeldi, meteoroloji bizim tatil aralığımızı güneşli göstermeye başladı. Moraller de düzeldi, hayaller daha ayrıntılı kurulmaya başlandı.

13 Ocak sabaha karşı bir mesaj aldım, F nin ablasından. Arkadaşımın sobayı yakmaya çalışırken tutuşturma jelinin patladığını, kollarında ve göğsünde 3.derece yanıklar oluştuğunu, Antalya Hastanesinde yer olmadığı için Aydın'da hastaneye kaldırıldığını yazdı. Peşine de eklemiş, "lütfen biletlerinizi iptal etmeyin, Nisan Mayıs gibi bekliyoruz"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Ertesi gün ayrıntıları da öğrendik. İşin ne derece ciddi olduğunu da.

Ucuz olsun diye promosyon bilet aldığımızdan iptal ya da erteleme hakkımızın olmadığını biliyorduk. Ama İstanbul'dan gelen arkadaşlarımın uçuş saati değişmişti, bu durum iptal şansı vermiş, onlar da iade ettiler. Benim böyle bir hakkım olmadı.
Biletimin yandığını düşünürken, Antalya'daki arkadaşım bir otel ayarladı. 5 arkadaş, 9 çocuk, Kalkan'da villada yapmayı planladığımız tatilimizi 2 arkadaş, 2 çocuk, Side'de otelde yaptık.





Düden Şelalesi

Titreyen Göl

Uzun uzuuun yazasım yok. İki haftada değişen hayatlar, alınan dersler, yapılan ani planlar....


6 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Kubad gerçekten çok üzücü ama yinede verilmiş sadakası varmış arkadaşının 😔 (öyle derler ya). Daha da kötü sonuçlar olabilirmiş. Yine de bir şekilde tatili değerlendirmeniz güzel olmuş. Fotoğraflar çok güzel ama yenimi eskimi karar veremedim 🙄 kısa kollu olunca 😊. Sevgilerimle 💙

    YanıtlaSil
  2. Tabi ya, oğlu içerdeymiş. Düşündükçe bile fena oluyorum :(

    Bebekle tatil çok zor, defalarca pişman oldum gittiğime. Uçakta anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Otel çalışanları da illallah dedi bizden.
    Hava çok güzeldi, fotolar güncel. Yabancı turistler denize bile girdiler. Biz bakmakla yetindik

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun, hayat böyle işte o sözü de çok beğendim akıl plan yapar, kader gülermiş..her şey olacağına varıyor ama yine de tatil yapmışsınız:))sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Sağolun Müjde Hanım. Gittik geldik işte, çocuklara tatil, bana yer değişikliği :)))

      Sil
  4. merhaba dekubadcım okumadığım yazılarından başladım ilerliyorum.. hayat yaa ne olacağını bilmiyoruz planlar altüst olabiliyor. Çok geçmiş olsun canım üzüldüm arkadaşınıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın demir anne.
      Hayat işte, yarınımız belli değil.

      Sil