İzleyiciler

28 Aralık 2017 Perşembe

güçlü kedi, güçsüz kedi

Aylardır yazamıyorum buralara, sevdiğim takip ettiğim arkadaşlarım var, okuyamıyorum, yorumlayamıyorum. Halbuki bir ara güzelce rutine oturtmuştum, iyi gidiyorduk. Şimdi yazmayınca insan bir garip suçluluk hissediyor, ay ne tuhaf.
En yakın arkadaşım boşanıyor, 5 yaşında bir prens var ortada. Ayrılmak için çok geçerli sebebi var. Ama melekler ağlarmış ya, ağlıyoruz hep beraber.
Arkadaşım güçlüdür, hemen yıkılmaz, diktir.
Oğlunun arkasında kale gibidir. En kralından analığını yapar. Babalık da yapar. Okula, etkinliklere, kurslara o alır götürür. Hastalanır, doktora o taşır, başında bekler. Yemek hazırlar, evi toplar, ütü yapar. Oğlanla kurabiye pişirir, balkonda fasulye yetiştirirler beraber.
Evin kredisini o öder.
Ama dayağını da düzenli olarak yer.
Psikolog demiş ki, bu adam değişmez. Kabul ediyorsan devam et. Etmiyorsan ayrıl.
Dayak dışında çok ortak yanımız var, hani "bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" lafı var ya, işte biziz.
Güçlüyüz. Çevremizdeki çoğu kişi bize sahip olduğu için kendini şanslı görüyor. Ama biz......


Kedimin iki minnakı oldu, davulla zurnayla haber verdim bilirsiniz. İsimlerini büyük prens koydu, Yıldız ve İnci. Hahhaha, İnci olanın adını Tırsık olsun diyorum, kabul etmiyor. Halbuki hem diğer yavrunun ismine uygun, hem kendine yakışır bir isim. Çünkü Yıldız ne kadar evin yıldızıysa, İnci o kadar Tırsık :)
Yıldız, gelir, yanaşır sürtünür. Alırsın, kalbine yapıştırır, mıncırırsın. Miiiv yapar. "Anneye miv yok, anneye miv yok" deyip hırpalarsın. Çalışırken gelir, kucağına atlar, oraya yerleşir, uyur. Bu hazzı kedisi olmayana tarif edemezsin, hayvanı rahatsız edip yerinden kalkamazsın.
İnci seni görür, siner. Oturduğu yerin yanından geçecek olsan kalkar yatağın altına girer, yaklaşırsın kaçacak delik arar. Sevmeye çalışırsın, kaçar.
Yavrulardan birini baştan beri verelim diye konuşuyoruz ama beğenemedik kimseyi, veresimiz de yok. Bir akramızın yakını heveslendi, iş ciddiye bindi, gelip görecek. Sıcakkanlı bende kalsın,diğerini vereyim diye düşündüm ilk. Sonra korkak olanı sevmeyeceklerini, belki de sokağa atacakları aklıma geldi. Ben onun nazını çekerim de eller çekmez dedim. Diğerini veririm dedim.
Sonra aklıma Yıldız'ı cezalandırmış olabileceğim geldi. Öyle ya, anasından, evinden, kardeşinden ayrılacak. Niye? Çünkü o güçlü, öteki güçsüz. O yapar, öteki yapamaz.
Sonra kendim geldim geldim aklıma. Ve de arkadaşım. Güçlü görünmeye çalıştığımız için her şey bizim üstümüzde. Amman kimse yorulmasın, kimse kırılmasın, üzülmesin. Biz hallederiz her şeyi, yeter ki herkes mutlu olsun.

Güçlü olmak her zaman doğru değil. Kadın için özellikle böyle. Erkeğin fıtratında ezik bir kadını koruyup kollayıp kahramanı olmak yatıyor. Ona mecbur olunduğunu bilmesi, böyle değilse bile, öyle düşünmesi lazım.


Bi de şu yazıyı okuyun isterseniz. Altına imza atarım. İmza atacak binler bulurum :/

5 yorum:

  1. Senden bir ses duymak ne güzel :)

    Yazı çok haklı, bazen Can bana söylenir iki bişeyden korksaydın bari diye,ben de hah bile bile evlendin çekiceksin derim :D Heheh daral gelir bana başka türlü, koşan koşsun isterse çıtkırıldımlara :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoşsun Handancım ya :D
      Can Bey bu özgürlükten mutlu mu, "Ya hanım, biraz kıskansan beni mi" diyor?
      Bazen kendime biraz da sen ezik ol, hiç olmazsa öyle görün diyorum ama oyle düşünmek bile icimi sıkıyor.
      Nasıl tiplersek artık 😄

      Sil
  2. Her cinsiyet kendi rolunu kabul etmeli bence. Hepimiz de buna saygi gostermeliyiz. Erkek erkek, kadin kadin olmali.
    Ben kadinligima dondum :) cok sukur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kaçırdım sanki o treni, roller yapıştı artık. :/
      Arabayı boşa atıp da, ayağıyla geri geri iten bir kadından bir dişiye döndün demek.
      Hahhaha, şaka yapıyorum elbetteki, sevindim senin adına, eminim çok da yakışmıştır.

      Sil
  3. Wynn & Encore Hotel and Casino - MapYRO
    Free WiFi and free parking at Wynn 안동 출장샵 & Encore 영천 출장샵 Las Vegas, Las 강원도 출장안마 Vegas. 서울특별 출장샵 Oyster.com secret investigators tell all about Wynn 과천 출장샵 Las Vegas.

    YanıtlaSil