İzleyiciler

14 Kasım 2016 Pazartesi

Evimden şiddet manzaraları

Kedimin en büyük kabusu bebeğim.
Seviyor gibi görünüyor, hop, sıkıveriyor hayvanı, kuyruk desen yakalasa affetmiyor. Elini tutana kadar, pat, geçiriyor kafasına. Elsiz, dilsiz hayvan, günahı bize :(
Resmen jandarmalık yapıyorum başında. Anlatmaya çalışıyorum, anlıyor da eşşek, ne oluyorsa içinden "çaki"çıkıyor oğlanın.
Geçen hafta kediye bir geçirdi, içim ezildi, dayanamadım eline vurdum, "Biz sana vuruyor muyuz" dedim. "Onun da canı yanıyor, bak o da seni acıtabilir, ama acıtmıyor, o da bebek" falan falan. Cidden, kedi bi tırmalasa öttürür bizimkini ama olgun hayvan. gidip yalanıyor bir yerde.
Vicdan yaptım tabi, "bebek ne anlasın, niye vurdum ki"diye.
Acayip bir yanlış yaptığımı birkaç gün sonra farkettim. Öyle ki, bilgisayarın kablosunun ucundaki fişle abisinin kafasına vurdu bizimki. Canı çok yandı garibimin, bir hışımla kalktı, tuttu elini, üç kere çat, çat, çat vurdu.
Sanki ona değil de bana vurdu.
Benim küçük prense vuran ellerime...

Hiç birşey söyleyemedim, ne hakkım vardı ki, ben yapmıştım, o görmüştü. Olayın şokunu anlatınca, aklının ermediğini, daha bebek olduğunu geveledim ama neye yarar?

Kediyi bebekle, bebeği abisiyle yanyana tutmamaya gayret ediyorum bu aralar. İki kardeşi uzaklaştırmak yanlış belki biliyorum ama, ateşle barut gibiler, çıkacak olaya tahammülüm yok.

Derken bu sabah gördüğüm manzarayla şaşırıyorum, farkediyorum ki yalan dünya, mazlumu zalim yapabiliyor.

Herkes gücü yettiğine...

10 yorum:

  1. Aaaa!:)))) ya üzüldüm bebekle yalnız bırakmandan korktum mazallah ikisi de birbirine zarar verebilir, kedicik bebeği tırmalayabilir, o da kızıp bebeği tuttuğu gibi pencereden filan atar ne bileyim aklına gelen her şeyi yapabilir. Aklı erene kadar yalnız bırakma ikisini de:)
    Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Allah korusun... :( Pencereyi aralayamıyorum bile yavru fırlayıverir diye, 4. kattayız. Allah'tan öyle kapıdan balkondan kaçma girişimleri yok ama belli mi olur? Kedi bu.
      Bebeğe de daha nasıl öğreteceğim bunu ya, içim sıkıldı artık. Gıcığına, sırf beni kızdırmak için yapıyor sanki. İlk zamanlardan daha sakin şükür, inşallah geçecek.

      Sil
  2. Bence kedi karşısındakinin bebek olduğunu biliyor. O kendisini korur, sen biraz rahat bırak bakalım, belki sırf dikkat çekmek için yapıyordur. Geçen bebeklerle ilgili bir film izlemiştim, bir tanesi kediyle büyüyordu, yapmadığı şey kalmadı hayvana ama o gayet sakin bebekle durmaya devam etti. Zaten istemese durur mu hiç bir kedi. Merak etme :)

    Poz çok iyi yalnız, hahahaha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bi mülayim Handancım ya. Dayağını yiyip oturuyor :(

      Yakalasa mideye indirecek :)))

      Sil
  3. Ahh canııım çok üzlüyorum senin bu bitmez mücadelelerine ne savaşçı ruhlu kadın çıktın sen de yahu ha bire birşeylerin mücadelesi ;)
    ama bir yandan da gülesim gelmiyor değil.
    bebekler öyledir yaa sevmeyi bilemez doğru. zarar verdiğini hele hiç anlamaz. zaten empati kurma yetenekleri henüz yok :)
    o yüzden kediyi boğup atsa anlamaz ki minnoş. daha kafa yok ki onda annesi oyy daha minicik minicik ooo :) ama sen de üzülme senin hareketin çocuğuna zarar verme amaçlı değil sadece bir refleks gönlün rhat olsun. çok vicdanlı bir insansın evlatların da aynen öyle olacaklar. şimdi biraz yanlış zamanda (daha doğrusu yanlış zaman demeyelim de nasıl desek bulamadım )iki canlı bir arada :) ama bunu da atlatacaksınız sadece çok tedbir gerekiyor bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum dekubadcım. zaten onlar kediyle bebek, bebekle kardeşi ileride ayrılmaz olacaklar. çok çok sevecekeler birbirlerini;)
    kedinin pozu da müthiş :D ahaha valla senin evdeki hallerini görmek isterdim kıyamam sana yaaa :D öpüyorum kocaman :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay di mi Demir Anne yaa. Ben abartmıyorum di mi, sürekli savaşıyorum, koş babam koş. MFÖ nün "Mecburen" diye bir şarkısı vardı ya, benimki o hesap. :( Sürekli mücadele. Bir arkama yaslanıp izleyemedim birşeyleri.
      Deva gibi geldi yazın. <3
      Gel gel beklerim, bi hunim eksik. Güldürürüz seni.

      Sil
  4. Benim Yahya da (2) bebeğe 2 defa okşayıp cici yapsa 3. sünde pat diye vuruyor. O hatayı ben de yaptım maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :(
      Cook zor. Her zaman sakin kalip, aklibasinda davranabilmek...
      Allah guc, kuvvet ve kolaylik versin hepimize.

      Sil
  5. Çok hoş bir video izlemiştim bu sene içerisinde. Balık bir anda akvaryumun üst kısmında plastik bir alanda kalıyor. Suya ulaşamıyor. O sırada bir kedi hıla oraya gelip,balığı suya ittirip, aynı hızla aynı yoldan geri gidiyor. Çok garipti sanki onun için geliyor, herhangi bir duraksama yok. Olay sokakta geçiyordu. :)

    Hareket eden şey dikkatini çekiyor, bir de iç güdüler var tabi. Napsın kedicik. :) Ama çocuklarla çok iyi anlaştıklarını, bizim canını yaktığını düşündüğümüz çoğu şey de insiyatifli davranıyorlar. Çoğu hayvan çocuklara insanlardan daha merhametli aslına bakarsan. Kedi, köpek beslemedim ama birşey diyemem. Annemlerde kuş var, benim kediden nasıl kaçacaklarını bilemiyolar valla. Neyse ki uçabiliyorlar. :D

    Aa aklıma geldi, iri bir kediyi benim kızımda bir anda kucağına almaya kalktı. Yanında öyle birşey de yapmadık nereden görü, öğrendi bilmem. Ama hoop sarıldı güzelce, kaldıracakken ben şaşkınlıkla atılıp kurtardım kediyi kendimce Ama kedi kafasını dahi çevirmedi. Sokak kedisiydi.

    Sen çocukları üçledin, kolay gelsin de kubad'cım. Üzme kendini. Derdini anlatamıyor, ağlayamıyor diye hayvanlara daha çok üzülmemizden oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin BT :) Özlemiştim seni.
      Anlattığın videoya inanamadım, ne acayip bir kediymiş.
      Hayvanların daha merhametli olduğu konusunda haklısın. Hangi hayvan, diğerine eziyet eder ki? Bu çiğlik, insanoğluna has.

      Üç konusunda da haklısın. bir de kızım oldu çok şükür, şu an kucağımda mırmırlıyor. ^.^

      Sil