İzleyiciler

26 Kasım 2016 Cumartesi

Prenslerin yemek tarifleri

Baba ocağımda yemek seçme yoktu. Çocukken zaman zaman burun kıvırma yanlışında bulunurduk, açlık, fakirlik, muhtaçlık kıssaları dinler, yemeği bitirir, şükrederdik. Benim için kesin doğru, budur. Yemek seçilmez.
Evlendim, bir baktım eşim balığı ağzına koymuyor, sebzenin içinde et varsa yemiyor, yoğurtlu çorbaları içmiyor...
Abov.
Direk anasına attım topu, "yemek terbiyesi vermemiş demek ki" dedim.
Ayy, keşke demeseymişim.

Büyük prens balığın kokusuna bile tahammül edemiyor. Çok uğraştım, çeşitli tarifler, usuller denedim, ödüller koydum. Yok. Vazgeçtim.
Çok seçiyor. Gerçi eskiye göre daha iyi ama yine de zor çocuk.

Küçük prens hiçbir şeyi iştahla yemiyor. Şunu çok sever dediğim iki şey var, biri Türk kahvesi, diğeri antep fıstığı :D

Özetle evin adamlarına yemek beğendirmek başlı başına bir iş. Kardeşlerin damak tatları birbirine uymuyor, bi birine, bi diğerine göre iki çeşit yapmaya çalışıyorum. Ertesi gün ne pişireceğim bir stres unsuru benim için. Blogları araştırıyorum, pratik bir şeyler buldukça heyecanlanıyorum, yapıyorum. Yerlerse bütün yorgunluğum gidiyor. Büyükler eleştirir, küçük de ağzından atarsa keyfim kaçıyor.

Bulduğum tarifleri ya not kağıdına yazıyorum, yemeği yaptıktan sonra kayboluyor. Ya da fotoğrafını çekiyorum, tekrar yapacağım zaman ara ki bulasın.
Durum böyle olunca aklıma günlüğüme yazmak geldi, hem elimin altında olur, hem de benim gibi bir anne rast gelirse işine yarar belki diye.
Dener dener, testten geçenleri de buraya yazarım artık.

İlk olarak tarhana çorbası ile başlamak istiyorum. Haftada bir kere yapıyorum. En son yaptığım tavukluydu. Kıyma koyduğum ya da sade yaptığım da oluyor. Üçünün de sevdiği tek çorba.


  • 1 kase toz tarhanayı suda eritiyorum
  • 1 soğan ve birkaç sarımsağı ince ince doğrayıp, zeytinyağı ve tereyağ karışımında iyice pişiriyorum.
  • Salça, nane ve kırmızı toz biber koyuyorum.
  • Küçük küçük parçaladığım tavukları ekliyorum.
  • Tarhanayı koyup, göz kararı soğuk su ekliyorum.
  • Kaynayana kadar karıştırıyorum.





 İki numara, kakaolu puding. Evde en çok seven benim. Tam hazır puding tadında değil ama şimdiye  kadar denediklerim arasında en güzeli. Ev ahalisi kakaoyu benim kadar sevmiyor, sade tercihleri ama  geçen gün canım çekti, yaptım. Az da olsa bebek de yedi, büyükler sevdi.

      

  • 2 şer yemek kaşığı nişasta ve unu, 1 lt süt içinde eritiyorum.
  • İçine 1 su bardağı şeker ve 3 çorba kaşığı kakao ekliyorum. 
  • İyice karıştırıp pişiriyorum. 
  • İnmeye yakın içine 1 kaşık tereyağ ve 1 paket vanilya ekliyorum.



Hizmetlerimiz artarak devam edecektir.
:p

30 Kasım 2016

Küçük prens grip oldu, ağzını mühürledi oğlan. Bir ara çok sevdiği bir çorba vardı, sonra yememeye başlamıştı ama bi ihtimal yer diye yaptım yeniden. Azıcık yedi, abisi sevdi yine, bir tabak daha istedi. Büyük prens sevince ekleyeyim dedim. Tarifin aslı burada


  • 4 bardak su ve 2 bardak sütü kaynatıp içine göz kararı tel şehriye koyuyorum.
  • 1 yumurta, 1 kaşık un ve 2 kaşık yoğurdu çırpıp, alıştıra alıştıra çorbaya katıyorum. Alıştırma işlemininde acele edersem kesiliyor.
  • Birkaç dakika kaynatıyorum, üstüne tereyağ yakıp ekliyorum.
Görüntüsü çok albenili değil ama tadı güzel.
Fotoğrafı çok profesyonelce çektiğim için ellerim ve telefonum da çıkmış. :D
















8 yorum:

  1. Bu konuda pek şanslıyım önlerine ne koysam söylene söylene de olsa yerler :D Sadece ilkokula başlayana kadar Bilgiç'e bütün sebze yemeklerini robotta çekip de yedirdim. Pırasa, semizotu,ıspanak hepsini bulamaç halde yedi 😝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D
      Ben de o aşamaya yavaş yavaş geleceğim inşallah.

      Sil
  2. Küçük bir deftere yaz kaybolmaz ama burası da iyi fikir:)))yani buraya yazmaya üşenirsen minik bir defter yeterli:) ben tarhana çorbasını da, kakaolu pudingi de çok severim, mmmm eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      teşekkür ederim.
      Buraya yazmaya heveslendim bakalım, bir yerde tıkanıp kalmayız inşallah.

      Sil
  3. valla çocuğun varsa hiç büyük konuşmayacaksın:)) Benimde küçükken sebze yedirme sorunum vardı çok şükür şimdi hemen herşeyi yiyorlar. Sadece peynir ağzına sürmeyen bir oğlum var. Tarhanaya bayılırız puding zaten sevmeyen yok.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleymiş :D
      Maşallah, ne güzelmiş her şeyi yemeleri. Bizimkiler de sadece süt ürünleri ile besleniyorlar. Allah'tan onda sıkıntı yok.
      Tarhana olmasa aç kalırdı bizimkiler.

      Sil
  4. Çok zor yemek seçmeleri Allah yardımcın olsun. Bizim evde bir tek oğlum onu yemem bunu yemem diyor. Daha önce yoktu böyle bir huyu ama işte erken ergen değişiyor. Ben ona diyorum ki sen bilirsin bu gün yemediğin senin hakkını ayırıyorum bu gün yemezsen yarın yiyeceksin olmadı ertesi gün ama bunu mutlaka yiyeceksin. Ama her yemekte sökmüyor tabii bu yöntem. Birde kıyamet kopsa ağzına sürmeyecekleri varki kereviz gibi mesela çokta ısrar edemiyorum çünkü onları bende yemiyorum 😊. Tariflerin de pek güzelmiş eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Ergen olduklarında hiç başa çıkamayabilirim ben bunlarla :D
      Büyük derlendi toplandı biraz, eskiden ona da yemek beğendirmek çok zordu. Şimdi aynı filmi küçükle izliyoruz.

      Sil