İzleyiciler

31 Aralık 2015 Perşembe

2015

Gonul isterdi ki keyifle bir degerlendirme yapabileyim. Ama maalesef agridan uyandim, yakinda ilac aldigim icin tekrar alamiyorum, disetlerim yuzumden farkedilecek derecede sis.
Allahim nasil da canim yaniyor :(
2015...
Bebegime kavustum. Hem de ilk hamilelikte yasadigim sikintilardan tek birini bile yasamadan. Lohusayken cok zorluk cektim. Ama bu durum da duzelmeye baslamisti artik, detaylari yazmistim.

Son uc hafta... ne olduysa oldu tepetaklak oldu her sey.
Agzimin agrisi kulagima, bogazima vuruyor. Uyuyamiyorum, yemek yiyemiyorum. Gucten cok dustum, tahammulum de kalmadi. Bebegime cocuguma sabredemiyorum. Esim zaten yanimda olmuyor, cok kiriliyorum. Ilac sevmem guya, aldigim agri kesicinin haddi hesabi yok, antibiyotigin 2. kutusuna basladim bugun. Dis hekimine ulasamiyorum, kizi ameliyat olacakti. Cevap vermiyor.
Ve ilave. Bakici grip oluyor. "Ben hastayim, gelemicem" diye mesaj atacak kadar saygisiz. Senelerce calistim, hep izin aldim, emrivaki yapmadim hic. Bu benim hatam mi tartisilir gerci.
Ve asil haber. Ertesi gun yazdigi hamilelik mesaji. Hem grip, hem hamile.
Agridan bayiliyorum, evi birseyler goturuyor. Yapabildigim tek sey bebege bakmaya calismak. Ne yiyorlar, ne giyiyorlar, odev, okul isleri bilmemne... kendi basinalar.
Yaklasik 10 gundur is gelmiyor, ha su durumda ggelse ne kadar yapabilirim mechul ama gelmemesi cok ilginc. Caydirmaya calisiyorlarsa ne aci.
Ne oldu 3 haftada boyle?
Birinin nazarina mi geldim, ahini mi aldim. Bu nasil bir ustustelik boyle??
Ilave birseye dayanacak gucum yok. Allahim sana siginirim.

Yeni yilda, once saglik, sonra cevremde beni kullanmaya calismayacak insanlar, duzenli bir hayat ve huzur istiyorum.
Allahim sabir ver bana.

21 yorum:

  1. Gecmıs olsun. Es desteği coknonemlı çocuklu bir anne için Allah şifa versin inş başka dişçiye gitseniz? Benim dişim de 3 aydır ağrır ama dişçiden randevu almaya üşenirim. Aslında agrı iyice dayanılmaz olmadan halletmek Lazım. Coçuklar kendilerini birnsüre idare ederler de bebek anne Muhtaç Allah hepinize saglık sıhhat versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Hanim, tesekkur ederim. Haklisiniz, esim desteklese daha kolay atlatabilirdim ama maalesef kendi sorunlarindan bize zaman ayirmiyor :(
      Sukur ki,dis hekimi bugun arayip cumartesi saat 10a randevu verdi. Acili bir tedavi oluyor ama kurtulacagim insallah. Size de daha geciktirmeden gitmeniz tavsiyemdir.
      Anneye bebek de muhtac, cocuk da. Bana birsey olacak da kuzularim ortada kalacak korkum depresiyor boyle durumlarda. Allahim korusun.

      Sil
  2. Ah insanın sağlığı yerinde değilken hayat da zorlaşıyor iyice. Bakıcı da üzerine tuz biber olmuş.. Bir de niyeyse dişler ne zaman tatil olur doktora gidilemez o zaman iyice dellenirler.

    Geçti geçti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen,saglik herseyin basi. Neyseki daha iyiyim bugun.
      Bakicinin bu haberi vermesini bekliyordum ama acikcasi bu kadar yakin beklemiyordum. Neyse,vardir bunda da bir hayir elbet.
      Gececek gececek :)))))

      Sil
  3. Önce bir kendinin farkına var. Senin ağrın varken kimseye faydan olmaz. 7/24 açık olduğunu iddia eden diş polikliniklerine yakınsan şansını denesen? Her türlü o ağrıdan bir an önce kurtul.

    İkincisi, ağrın geçene kadar hayati ihtiyaçlara öncelik ver. Yemeği olabildiğince dışarıdan hallet. Yeni ilgiyi dağıtacak oyuncaklar. Büyüğü babanın başına sardır. Yapabildiğin kadar tabi. Uzaktan konuşması kolay tabi.

    Ama şu ağrı konusunu iyi bilirim. O yüzden, kendini yapamıyoruma odaklamak yerine minimumda yapıp, kendini yorma. Bunlar da geçiyor işte, yıpratıyor, öğretiyor ama geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun bir de. :(

      Sil
    2. Teşekkür ederim :)

      Başka bir periodontolog aramaya başlamıştım zaten çünkü bu ağrıyla daha fazla beklemem mümkün değildi. Neyse ki, bugün aradı da cumartesiye randevu verdi.
      Bebeğin gönlünü olabildiğince yapmaya çalıştım ama büyüğü oldukça ihmal ettim. Yemek memek hakgetire, gözüm açılmadı ki. Bakıcının hastalığı da fena denk geldi.
      Neyse şu zamana geldik işte, inşallah geçecek.
      Sen ne durumdasın? Dolgular ne alemde?

      Sil
    3. Ben o gün, emir kipiyle yazmışım. Kusura bakma. Neredeyse hiç adetim değildir. :( Ben tek çocukla böyle kötü zamanlar geçirdim. Galiba ondan, bu kendine gel halleri.

      Bugün dişçin herhalde. KOlay gelsin sana. Benim kanallar bitti bugün dolgular var. Biraz burnum tıkalı. Doktor uzakan geliyor.Kar var. Belki gelmez.Umutlar, umutlar.. :D

      Sil
    4. Oluyordum bt :( enfeksiyondan uyusmadi yine, iki disimi cekti bir bolgeyi temizledi. Diger taraflari da bugun halledecekti dayanamadim daha, devam edemedi.
      Bu konuda daha fazla sizlanmak yersiz, simdi o koltuga tekrar nasil otururum diye dusunuyorum kara kara. Keske bugun bitseydi.
      Senin doktorun geldi mi?

      Sil
    5. :( İki diş çekmiş zaten el insaf. Bir taraftan da ağrıya daha çok katlanman gerekecek tabi. Ayy yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal.

      Kendini daha iyi hissedersin inşallah en kısa zamanda. Artık o iki diş ağrımayacak en azından. İnşallah ağrısız uyursun. Sabah uyandığında, kalan işlerim de bitsin de, böyle rahatlayayım dersin.

      Doktor geldi de, ben kaçtım azıcık. Haftaya düşünüyorum. Asıl ağrıyan dişler bitti. Ondan biraz relax davrandım.

      Sil
    6. Nasıl oldun? İyi misin?

      Sil
    7. Yeni duzene alismaya calisiyorum. Insan rahata cabuk alisiyormus. Zor oldu simdi :( Dikis yerleri aciyor sadece sukur ilave birsey yok.

      Sil
    8. OLsun çıkarsın sen içinden, merak etme. Vitamin, enerji veren içecekler vs. işine yarayabilir. :)

      Sil
  4. Neyse dişlerden kurtulmuşsun anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun. Artık kendine gelmişsindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın çenemin diğer yarısının işlemi var Handan :(
      Çocuklar gibi korkuyorum.

      Yarını atlatırsam biraz rahat ederim sanıyorum.

      Sil
  5. Nasıl oldun? Daha iyi misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyiyim, sağolasın. Ağrım yok artık, ama işlemin ve dikişlerin sızısı var. Buna şükrediyorum.

      Yemek yemeyi özledim :)

      Sil
  6. keşke bu satırları daha önce okusaymışım ya.Diş eti ağrıların tekrar ederse karanfil yağı sür.Hem doğal bir uyuşturucu,hem de antiseptiktir.Bebeğe de hiçbir zararı olmaz.Bildiğin karanfil yağı diye satılıyor öyle küçük şişelerde.yanıklarda ,eziklerde,düşmelerde falan da kullanabilirsin.çocuklara da kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ben sizi daha önce okusaymışım :))
      Sevgili Sevda, dişeti ağrılarımın bir hastalığı var(mış) maalesef, baskılanabilir bir şey değil, agresif periodontitis diye bir bela. Çene kemiğini kaplayan bir hastalık, dişetleri şişip, iltihaplanıyor ve inanılmaz ağrıyor. Dişetini kesip, dişi kazıyarak tedavi ediliyor. Hastalık bir çeşit, tedavisi bir başka çeşit yani. O kadar doğumlar yaptım, ameliyatlar oldum, hastalıklar bilmemneler... Allah beterinden korusun elbet ama ne öyle bir ağrı yaşadım, ne de tedavisinde yaşadığım acıyı.
      Bense durumun bu kadar vahim olduğunu anlayamadığımdan, "aman şişer şişer, iner, emzirirken antibiyotik mi alayım yani" diye hiper akıllılık yaptım, bana 3 kutu antibiyotiğe, 4 dişe ve acayip bir işkenceye mal oldu.

      Ama karanfil yağını almalıyım. Bin derde devaymış, zencefilim bitmişti, aktara gideceğim yakında, onu da alayım.

      Sil
    2. geçmiş olsun,çok sevindim işe yaradığına.Bir de diş eti sağlığı için ACE*Selenyum diye bir vitamin var ondan her gün bir tane içersen,içeriden de desteklemiş olursun diş etlerini.Daha geç ve hafif ataklar yaşarsın böylece...

      Sil
    3. Teşekkür ederim, araştıracağım. Sevgiler <3

      Sil