İzleyiciler

23 Aralık 2015 Çarşamba

Rızkımı veren Hüda dır....

Çalısırken en büyük keyfim dizi izlemek. Genelde dinlemekten öte gitmiyor, arada bir merak ediyorsam göz atıyorum.
Güncel dizilerden bir tek "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"ı izliyorum böyle, çok mu güzel, hayır değil, aksine esas oğlan evli, üstüne bir de metresi var, metres hamile. Bir de mafya dizisi, beline silah alan adam sayılıyor. Niye izliyorum o zaman, çünkü Hayriye Hanım var, Baba'nın annesi, Karadeniz şivesi ile konuşuyor ve ben ona bayılıyorum. Ne kadar tasvip etmesem de seviyorum bu diziyi izlemeyi. Gelgelelim konu bu değil.
Dün akşam gösterilen bölümü internetten izliyorum, reklam falan da yok, gayet hoş. Oyunculardan biri esnafı dolaşmaya çıkıyor, alttan Nesimi'nin muhteşem satırlarını bir deli ses yorumluyor. Az önce aradım taradım Ahmet Arslan'mış söyleyen kişi. Ama konu bu da değil.
Konu, bu şarkıda ne gösteriyorlar ki diye gözümü ekrana kaydırdığımda gördüklerim. Turgay Tanülkü fırıncıya zarfla para veriyor, usta da veresiye defterini fırın küreğine koyup ateşe atıyor!!.

Allah bana da böyle büyük işler yapmayı nasip etsin. İmrendim.

Canım annem, "hastanelere gitmek lazım, aç, açık hastalar vardır, yardım etmek lazım, karnını doyurmak, gönül almak lazım" der. "Yurda gitmek, sevgiye aç çocuklarla oyun oynamak lazım" der. "Huzurevine gitmek, ordaki insanlara destek olmak lazım" der. Der ama şeker bir yandan vurur onu, tansiyon bir yandan, gidemez.

Ben gitmeliyim. Her zamanki bahanelerimi arkaya atıp gitmeliyim.

8 yorum:

  1. Ben de ev ısı yaparken netten acarım en son ne eklenmıs onu acarım. Kım kımdır bılmem cogu zaman baktım sarmaz ben de degıstırırım. eşkıya dünyaya hukumdar olmaz fılmı benı de sarmıştı baslarda. adamın karısının dık duracağını dusunup onun savasını seyretmek ıstemıstım ama nerdeee kadın razı metresl hayata ben de bıraktım seyretmeyı. geçenlerde bır dızı gordum en son eklenenlerde spontan açmıştım adı evlı ve öfkelıydı o da saçma sapan bır dızı ama çocuklu boşanmış kılolu ve o kadınla eslestırdıklerı adama nazaran güzel olmayan bır kadını spor salonu shaıbı bakımlı gorunusune dıkkat eden yanı yenı nesıl genç kızların hayran olduğu bır tıple eslestırmısler. Oyle ılgımı cektı kı neden olmasın kı, neden dızılerde hep guzellık yarısmalarındna fırlamış kadınlar var kı. o dısıde gerceklık duygusu hakım oldu bana bakarken. Sonra nedne turk dızısı seyretmektensıkıldıgmı duşundum: cunku ercek degıller, gerçek hayattan kesıtler yok. bu da seyırcıye yapay geliyor

    senın de hayrıye hanıma takılman gıbı kadın gerçek bır tıpleme. karadenız kadını. Dızılerde sanırım bu gerceklık yakalanmadığı surece bız dızı begenemeyecegız ;)

    Bızım evın yan tarafı dıyım huzur evı, genelde zengınlerın kaldığı bır huzur evı. ne güzel hatırlattın da gıdermıyım bılınmez ;( hayır ısı olunca ınsan hep unutuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar "person of interest" e takığım. Ay, uyanık kalmama yardım ediyor ona olan merakım. Çoğunlukla dinlediğim için dublaj lazım bana, çok seçeneğim yok o yüzden. Bir süre sonra Türk dizilerine geçeceğim mecburen.
      İzlemediysen sherlock'u öneririm, kısacık ama çok lezzetli.

      Yalnızlığın zengini fakiri yok, ama bu tür işler için çelik gibi bir psikoloji lazım. Bir koldan başlayınca insan alışır mı yoksa ilaç kullanması mı gerekir, bir bilene danışmak gerek. Öyle ki, yolda yaralı kedi görsem sarsılıyorum ben, o çocukları, yaşlıları, hastaları o halde görmek düşüncesi bile içimi titretiyor. Ama bu yaptığım bencillik mi acaba, bana ihtiyaçları var, daha ne kadar büyümeyi bekliyorum olgunlaşmak için??

      Sil
  2. Benim çocukluktan beri hayalim, çocuk esirgeme kurumuna gitmek. Eşimle de, o kadar çok konuştuk ki. Hala söyleniyoruz ama icraat yok.

    Sen nasıl oldun? Ne haldesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşin destekliyorsa olur bu iş. Çocuk sevindirmenin mutluluğu başkadır sanıyorum.
      Antibiyotik dün bitti, bir dişim hala ağrıyor, yarın belli olacak bakalım ne olacağı. Belki çeker.

      Sil
    2. Senelerdir yapamadık ama olur inşallah.

      Eee ne oldu? Bugün dişçideydim bende. İki diş kanal. Haftaya iki dolgum var. Diş kardeşliğiii :P

      Sil
    3. Hiii kanal:(( neyseki zor olani atlatmissin, dolgu nispeten daha kolay olur sanirim.
      25inde gittim, antibiyotik ise yaramis yine de ameliyat etmek gerek ve 20ligi cekicem dedi dishekimi. Kizi ameliyat olacakmis 2 hafta yok. 16sina gun aliyorum, iyilesme olmus ya,uca uca eve gidiyorum.
      Ertesi gun bir agri,gozlerimden yas geliyor. Doktor da yok. Elimden gelen sekreterini arayip gelir gelmez beni alin demek.
      Beklemedeyim simdi. Agrim var ama dayanilmayacak gibi degil. Ne olacak bakalim

      Sil
  3. Sadece bir hastanenin kapısında durup gelen amcaları teyzelere yardım etmek bile yeter aslında. Öylesine karışık ki içerisi, zaten hasta olup okuma yazması düzgün olmayan, gözleri iyi görmeyen yaşlılar için herşey iyice zorlaşıyor
    Dayım hastanedeyken yaşadıklarımdan sonra buna karar vermiştim ben.

    Dişin nasıl oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok haklisin. Insanin kendi veya ailesi disinda bir ise yaramasi manevi acidan harika hissettirecektir.
      Disim kotu handan :( acil olmadigini sandim kontrolde. Keske ne yapacaksa yapsaymis. 2 haftalik bekleme sureci gozumde buyuyor simdi. Disetlerim sisiyor,deli gibi agriyor. Halbuki cok iyi yapiyorum bakimini, zaten yiyebildigim 1-2 lokma birsey.

      Sil