İzleyiciler

14 Ağustos 2017 Pazartesi

İki torun

26 Temmuz günü anneanne oldum, kedimin iki tane yavrusu oldu.

Haftalar öncesinden arkadaşımın yaptığı gibi ona bir yatak hazırlamıştık büyük prensle. Pek hoşlaşmadı hayvan, meğer ayak altıymış, doğumdan sonra anladık.


Çiftleşmeden sonra 61-63 günde doğar yazıyordu internette, istiyorum ki haftasonuna denk gelsin de doğum anında yalnız olmayayım. Olmuyor, minikler çarşamba gelmek istiyorlar.
Sabah 7 civarı yere düşen pikenin altından karton kolinin tırmıklanma sesiyle uyanıyorum, bakıyorum halıda kan lekeleri var. Anlıyorum ki doğum başlıyor.
Bakıcıya mesaj gönderiyorum erken gelsin diye,  kedinin karnına masaj yapmaya çalışıyorum ama panik oldum olacağım. İnternetten araştırma yapmıştım güya, aşinaydım ama resmen mala bağlıyorum hayvanın başında. Yanında kalsam mı, gitsem mi. Derken ıkınıyor, yalanıyor, miyavlıyor. "Hah" diyorum, "ilk bebek geliyor". Ama o da ne, kedimin arkasında bir çift ayak ucu görünüyor. Veteriner sandığım tüccarı arıyorum, diyor ki, "Ters doğum da bir doğum çeşididir, panik olmayın, kedilerin doğumu insanlarınkinden kolay olur."
Biraz sonrasında kedim birden panikliyor, yattığı yataktan fırlayıp kapıya koşuyor, biraz da orada ıkınıyor. Sonra yatağın altına kaçıyor. Ulaşamayacağım bir yere. O panik ben panik, yatağı itip onu alıp kendi yatağına götürüyorum, o sırada yavrunun yarısı çıkmış. Hani keseyle doğacaktı, bunun kesesi yok!! Veterineri tekrar arıyorum, açmıyor. Ters geliyor, anne panik. Sonrasında sakinliyor biraz, ıkınıp çıkartıyor yavruyu.
Yavru kıpırdamıyor!
Anne kendini yalıyor ama yavruyu yalamıyor. Tutup önüne koyuyorum bir iki başını yalıyor, veterineri tekrar arıyorum. "Pamuğu sıcak suya sokup bebeği hızlıca silin, ısınsın, hareketlenir" diyor. Koşup su ısıtıp pamukla siliyorum. Olmuyor. Olmuyor. Veterineri tekrar arıyorum, yine açmıyor. Muayenehaneyi arıyorum, muhatap yok, başka bir muayenehaneyi aramamı tavsiye ediyorlar!!

İnternetten yakın çevreden bir klinik bulup arıyorum, hemen veterinere bağlıyorlar. Bana açık açık ne yapmam gerektiğini, nasıl yapacağımı sakince anlatıyor. Sonrasında diyor ki, maalesef...
Elimde ölü yavru kalakalıyorum.
O anda telefonlarımı açmayan, whatsapp dan gönderdiğim görüntüye bakmaya bile tenezzül etmeyen veterinere duyduğum kin ve siniri tarif edemem. Öyle ki, "ne oldunuz, öldünüz mü kaldınız mı" diye aramıyor bile. Ama doğumdan beş gün sonra "karma aşı vaktiniz geldi" diye mesaj atmayı biliyor.

Bir yandan arkadaşlarımla ve eşimle konuşuyorum, ölü yavruyu uzaklaştırmam gerektiğini söylüyorlar. Çok hızlı nefes alıp veriyor kedim, her türlü kötü senaryo geçiyor aklımdan. Derken ıkınmalar başlıyor. Neyse ki videolarda izlediğim gibi bir kese doğuyor ve içinde bebek hareket ediyor.

Daha fazla uzatmayayım, peşine bir kese daha geliyor. Kedimin canlı iki bebeği doğuyor. Dışarda evladının haberini bekleyen babalar gibi dikilen büyük prense veriyorum haberi.



Kediciğim kendini ve çocuklarını misler gibi temizliyor ama yatak malum. Kirlileri alıp temiz sereyim istiyorum, amanin, yavrularına yaklaştırmıyor bile. Tuvalete gitmek için yatağından kalktığında çarşafın yarısını serip yavrulardan birini temiz çarşafın üstüne koyuyorum, yanımdan bir ok geçip yavruyu hışımla leş gibi köşeye atıveriyor. Bi de çemkiriyor bana zilli.

Kuytu sever diyorlar, salon sehpasını yatağın üstüne koyuyoruz, loş sever, sıcak sever diyorlar, lastikli çarşafı sahpaya geçiriyoruz. Kedimize hem dam, hem duvar :D


Bembeyaz doğan yavruların önce burunları kararıyor, sonra kulakları, patileri.. İnanılmaz bir hızla büyüyorlar maşallah.


Minnoşlar bugün 19 günlük oldular. Anaları izin verse yiyip yutacağız büyük prens abileriyle. Ama pisiler miivledi mi koşup geliyor. Henüz pati yemedik çok şükür ama tehditkar miyavlamalara ve ölümcül bakışlara çok maruz kalıyoruz.




12 yorum:

  1. Oy, oy, oy maşallah, çok tatlılar, hayatım 18 yıl Prenses, 8 sene de Bücürük, tecrübe bazı durumlarda kimse kusura bakmasın veterinerden iyidir, kedilere doğum anında yaklaşılmaz, yalnız bırakılır, o kendi doğum yapacağı yere gider doğurur, yanında kalınca, karnına filan masaj ben hiç duymadım kedi bu ne yapıyor? demiştir...yanında insan olunca (sahibi de olsa farketmez) stresten ölü doğum yaparlar. Ya da stresten doğuramaz içlerinde ölür hayvanlar...Bak zaten demişsin bizi istemiyor diye. İçgüdüleri öyledir doğumda yaklaşmayacaksın, yalnız bırakacaksın ki, rahat rahat doğum yapsın. Hiç ses etmeyeceksin, yanına gitmeyeceksin, mamasını, suyunu o kendi gelip yiyeyecek, yazdım ki, sonraki doğuma rahat bırak anneyi:)))o kendisi güzelce doğurur. Beş, altı hatta yedi tane. Doğum yapacağı yeri kendi seçer, yanında da kimseyi istemez. İki tane doğurur, uzun saatler sonra bakarsın üç tane daha doğurur (o arada dinlenir) Pamuk şekerler sağlıkla güle güle büyüsünler inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, inşallah... :)
      Bizden 1 ay önce kedisi doğum yapan bir arkadaşım vardı, tüyoları ondan almıştım güya. Karnına masaj yapmak, devamlı konuşmak falan. İnternette de kediyi gözlemleyin diyordu, "uzaktan bakın, yanından çekilin, sizi isterse miyavlar, peşinizden gelir" falan diye. Ben ilk ıkınmalar başlarken yanından gitmeye kalkmıştım. Çünkü prensler birbirine emanetti daha bakıcı gelmemişti, içerde kavga ediyorlardı. :( Ama kızım ıkındığı yerden doğruldu, peşimden gelmeye kalktı. Anladım ki yanında olmamı istiyor.
      Yapmam gereken ayaklarını gördüğümde müdahale edip çıkartmammış diye konuştuk sonra. Belki ilk bebeği kurtarabilirmişim. :'(
      Ağızsız dilsiz hayvanlar, bize emanet. Ne yapacağını şaşırıyor insan.
      Bir sonraki doğum olmayacak planlarıma göre Müjde Hanım, zamanı gelince ameliyat ettireceğim kızımı.

      Sil
  2. Şeker şeyler, bir aya kalmaz tam eğlencelik olurlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırmışım Handancım yorumunu.
      Edepsizler, pek şeker.

      Sil
  3. Ahhh kiyamam ben yaaa..bravo dekubadcim muthis bir yardim olmus kediye. O minikler ne tatli. Veterinere sinir oldum icimden gecen sozleri aktarmayayim. Torunlarinla mutluluklar diliyorum 😍💝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demir annneeee <3
      Sensin tatlı. ^.^
      Ne sevindim mesajına. Buralara uğrayamıyorum, gözümden kaçmış güzel mesajın.

      Sil
  4. Ay torun sahibi oldu buraları hepten unuttu hatun. Huuu. İyisindir umarım.

    YanıtlaSil
  5. Ay kıyamam duygulandım ;.( Önce 'anneanne'yi gördüm 'ne oluyor yahu' dedim tekrar okudum! Kediyi görünce bir sakinlik yayıldı...
    Ölü yavruya çok üzüldüm başınız sağolsun.
    Diğer miniklerle kolay gelsin çok zor bir iş başarmışsın canım 👏 Kocaman tebrikler 👍 Ve de helal olsun!!!
    ❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dağınık Anne.
      Valla doğumun başlangıcı, ilk yavrunun ölmesi, diğerlerinin doğması, bu arada tüccarla pardon veterinerle olan görüşmeler ömrümden ömür aldı, şimdi minnakları sevip giden günleri yerine koyuyorum.
      Hoş geldin, sefalar getirdin.

      Sil
  6. Bizimkinin ponponlarini aldirmislar. Torun sahibi olamicaz Casper'dan, ne guzel bir kediymis. Yavrular da cok tali 😺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla iyi olmuş diyeceğim geldi, patavatsızlık olmayacaksa...Erkek kedinin kızgınlık yaramazlıklarını anlat anlat bitiremiyor kimse.
      Şimdi köşe yastığı gibidir, mır mır ^.^

      Sil